Imkervereniging Zuidlaren     -     Sinds 1893  
 
   
 
Markt van Melk en Honing  -  6 augustus 2016  -  Grote Brink - Zuidlaren


Unieke imkerwedstrijden


Algemeen
Op de Markt vinden de volgende wedstrijden plaats:

1. Lekkerste honing

Het Bijkersgilde laat al enkele jaren het publiek de lekkerste honing kiezen. Het gaat om honing(smaak) en etiket.
NB. Iedereen die aan de proeverij meedoet(het publiek dus!) kan een leuke attentie verwachten, zo lang de voorraad strekt!
Velen denken dat deze publiekskeuring alleen voor de deelnemers aan de markt is bedoeld. Niets is minder waar. Iedere imker kan een pot honing inleveren voor de publieksprijs. het gaat om de eer: de prachtige wisselbeker. Doe dus mee, zorg voor een fraai etiket en lever een pot honing in bij de kraam van het Bijkersgilde, waar ook de grote keuring plaats vindt. En natuurlijk kunt u uw eigen pot honing terug krijgen na de keuring.

Prijzen:
Er zijn drie prijzen voor die, waarvan de meeste keuze op is gevallen, Prijzen bestaan uit een pakket van honinglekkernijen. ter waarde van ca € 25,-- Deze worden aan het einde van de marktdag uitgereikt bekend gemaakt, maar alleen als men aanwezig is (er wordt niets nagezonden zoals in voorgaande jaren).
Voor de inzenders (dus de imkers!) van de te proeven honing zijn ook drie fraaie prijzen te vergeven bovenop de wisselbeker en de medaille!

2. De grote honingkeuring van het Bijkersgilde (voor imkers)

Tot slot maar niet het minst: doe mee met de grote honingkeuring van het Bijkersgilde om het Algemeen en het Drentsch Kampioenschap. Iedere imker kan hieraan deelnemen. Ook honingverkopende standhouders zijn verplicht enkele potten honing te laten keuren.
Lever voor 10.00 uur minstens twee potten van uw mooiste honing in. Klik hier voor meer informatie over de honingkeuring.
De keurmeesters geven hun deskundig oordeel waar je je voordeel mee kunt doen. Binnenkort stuurt het Bijkersgilde alle Drentse imkers met e-mail het keuringsreglement. Ze zijn ook op de website van Bijpraot.nl te lezen.

Meedoen

De Markt staat niet stil. Steeds zijn er nieuwe onderwerpen die aantrekkelijk zijn om aan deel te nemen.
Doe dat dus en werk op deze manier mee om van het bijenhouden een feest te maken, zowel voor je zelf als voor de honingconsument. Je krijgt toch de kriebels wanneer je dit leest!! Meedoen is het leukst!

Voor meer informatie kunt u de website van het Bijkersgilde bekijken en/of contact opnemen met de secretaris van het Bijkersgildebestuur Klaas Sluiman via email


 
 
Volg de Markt op: &