Imkersvereniging Zuidlaren

Honingrecepten

Homoetse broeder (zoet gevulde broodjes uit Hattem)

IngrediŽnten:

20 gram verse gist, 3Ĺ deciliter melk, 500 gram bloem, 75 gram boter, 50 gram basterdsuiker, zout, 300 tot 400 gram krenten, rozijnen en gesnipperde sukade. IngrediŽnten voor de vulling: 175 gram donkere basterdsuiker, 75 gram roomboter, 2 eetlepels honing, 1 eetlepel paneermeel, 1 theelepel kaneel.
Bereidingswijze:
Los de gist op in een beetje lauwe melk. Doe in een kom bloem, gist, gesmolten boter, melk, suiker en een beetje zout en maak hiervan een mooi deeg. Kneed vervolgens de krenten, rozijnen en sukade er doorheen en Iaat op een warme plaats afgedekt circa 15 minuten rijzen. Verdeel het deeg in circa 20 stukjes en leg deze op een met boter bestreken bakplaat. Maak de vulling van bovenstaande ingrediŽnten, knip de bolletjes deeg open en doe een beetje vulling in de bol. Plak de opening met een beetje water weer dicht. Leg de bollen op een ingevet bakblik en laat ze afgedekt met een theedoek circa 45 minuten rijzen. Bak de broeders in een voorverwarmde oven op 200 tot 225įC in ongeveer 20 minuten gaar.


Heb je ook een recept waarbij honing de smaakmaker is? Stuur dat dan even naar ksluiman@drentschgoud.nl. Wij voegen alle smakelijke tips toe aan de lijst.

terug

  1. Canadian Breakfast Muffins
  2. Chocolade crunchbonbons
  3. Chocolade honingcaramels
  4. Dordtse raasdonders
  5. Engadiner notentaart
  6. Gevulde flensjes met prei en geitenkaas
  7. Gezondheidskoeken
  8. Groninger sucadekoek
  9. Homoetse broeder
  10. Honing agar gelei
  11. Honingbiscuit
  12. Honingborstplaat
  13. Honingijs met tijm
  14. Honingkip
  15. Honingkoek
  16. Honingkoekjes uit Leeuwarden
  17. Honingmosterd
  18. Honingschnaps
  19. Joodse honingrecepten
  20. Kaneelthee met rum en honing
  21. Konijn in druivensaus
  22. Lam Lendestukken uit Nw Zeeland
  23. Meslânzer hunningkoek
  24. Mocca honingcaramels
  25. Norsk Honningkake med fyll
  26. Nougat
  27. Ossenhaas in deeg met honing
  28. Roasted chickensticks
  29. Sinaasappelen in honing
  30. Sinaasappelpate
  31. Stoofpeertjes met boerenjongens
  32. Tagine
  33. Varkensvlees in zwarte bonensaus
  34. Zabaione met vlierbloesem en honing
  35. Zwolse peperbuskoek