Imkersvereniging Zuidlaren

Honingrecepten

Honingkoekjes uit Leeuwarden (Huningflapkes)

Ingrediėnten:

½ sinaasappel, ½ citroen, 2 eetlepels honing, 1 eetlepel kaneelpoeder, mespunt gemalen kruidnagel, mespunt gemalen nootmuskaat, 200 gram bloem, 125 gram fijne kandijsuiker.
Bereidingswijze:
Pers de sinaasappel en de citroen uit (totaal 1 deciliter citrussap). Verwarm het sap met de honing en de specerijen op een laag vuur. Neem de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen. Verwarm de oven voor tot op 150 °C. Meng het sapmengsel met de bloem en de kandijsuiker tot een stevig deeg. Vorm er balletjes van en druk ze op een met bakpapier bekleed bakblik tot dunne lapjes. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven in circa 15 minuten gaar. Laat ze afkoelen en op smaak komen.


Heb je ook een recept waarbij honing de smaakmaker is? Stuur dat dan even naar ksluiman@drentschgoud.nl. Wij voegen alle smakelijke tips toe aan de lijst.

terug

  1. Canadian Breakfast Muffins
  2. Chocolade crunchbonbons
  3. Chocolade honingcaramels
  4. Dordtse raasdonders
  5. Engadiner notentaart
  6. Gevulde flensjes met prei en geitenkaas
  7. Gezondheidskoeken
  8. Groninger sucadekoek
  9. Homoetse broeder
  10. Honing agar gelei
  11. Honingbiscuit
  12. Honingborstplaat
  13. Honingijs met tijm
  14. Honingkip
  15. Honingkoek
  16. Honingkoekjes uit Leeuwarden
  17. Honingmosterd
  18. Honingschnaps
  19. Joodse honingrecepten
  20. Kaneelthee met rum en honing
  21. Konijn in druivensaus
  22. Lam Lendestukken uit Nw Zeeland
  23. Meslânzer hunningkoek
  24. Mocca honingcaramels
  25. Norsk Honningkake med fyll
  26. Nougat
  27. Ossenhaas in deeg met honing
  28. Roasted chickensticks
  29. Sinaasappelen in honing
  30. Sinaasappelpate
  31. Stoofpeertjes met boerenjongens
  32. Tagine
  33. Varkensvlees in zwarte bonensaus
  34. Zabaione met vlierbloesem en honing
  35. Zwolse peperbuskoek